Üzemanyaglopás megakadályozása

A járműkövetési GPS műholdas nyomkövető rendszereknél milyen lehetőség van az üzemanyag lopások kiszűrésére?

A hagyományos – az autó üzemanyagtankjába beépített, vagy a gyári üzemanyagmérőre csatlakoztatott eszközök révén megvalósuló – üzemanyag mérési eljárások pontossága általában ±3-10 százalék körül mozog, beépítésük pedig jelentős költséggel és időráfordítással jár, tehát nélkülözi a költséghatékonyságot. Ugyanakkor az üzemanyaglopás megakadályozása, minden flottaüzemeltető elemi érdeke. Napjaink korszerű járművei esetében a legelterjedtebb technológiát és legpontosabb adatokat az FMS vagy a Canbus alapú mérés jelenti. A pontos üzemanyagmérésre vonatkozó Webbase ProLine szolgáltatásunk természetesen tekintettel van arra, hogy az autóban van-e gyárilag beszerelt FMS csatlakozás, azaz a járműre vonatkozó információkat gyűjtő egység. Amennyiben van, akkor az ebben lévő adatokat gyűjtjük ki, és továbbítjuk a felhasználónak GSM alapú GPRS hálózaton keresztül. Ez a megoldás valóban a ténylegesen motor által elégetett üzemanyag mennyiségét méri, akár ±1 százalékos, tehát orvosi műszerekhez hasonló pontossággal. Mivel az igen költséges, sokszor több százezer forintos FMS csatlakozás kiépítése az új autóknál is vásárlási opció, javasoljuk, hogy kérjen tájékoztatást szakembereinktől, hiszen mindössze a gyári ár töredékéért hasonló rendszert tudunk autójába építeni, amely egyben segít az üzemanyaglopás megakadályozásában, a járművezetők ellenőrizhetőségében .

Hogyan válik egyértelművé, bizonyíthatóvá az üzemanyag lopás Webbase GPS műholdas járműkövető, flottamenedzsment rendszerünkkel, tehát járműkövetéssel?

A közel kétéves fejlesztő munkánk eredményeként a piacon mindmáig egyedülálló szolgáltatásunk lényege, hogy rácsatlakozunk az autó Canbus hálózatára, ahonnan – a műhold alapú GPS nyomon követés révén, cégre szabott járműkövetéssel – az üzemanyaglopás megakadályozása szempontjából is lényeges adatokat le tudjuk hívni a flottamenedzsment részére. Ezzel a saját fejlesztésű Webbase ProLine technológiánkkal azokban a 2003-as évjáratnál, illetve több esetben már a 1998-as évjáratnál fiatalabb kamionokban tudunk üzemanyagszintet mérni, amelyekben nincs gyári FMS csatlakozás, tehát ezeknél is kialakítható a hatékony gázolajmenedzsment.

A járműbe szerelt hardver mellett működő, könnyen kezelhető Webbase FloMon szoftver a flottakezelő igénye szerint diagramos vagy táblázatszerű formában jeleníti meg az üzemanyag felhasználásra vonatkozó információkat, köztük az üzemanyaglopás gyanújára okot adó eltéréseket. Ezeket az adatokat a Webbase GPS berendezés a GPRS hálózaton keresztül percenként automatikusan küldi meg a felhasználónak, akár automatikus riasztási funkcióként. Az egyébként költségcsökkentő rendszerünk egyedülállósága abban is nyilvánvalóvá válik, hogy amíg a gyári rendszerek esetében az adatok csak akkor tölthetők le, amikor az autó visszaérkezik a telephelyére, addig az általunk fejlesztett Webbase ProLine rendszerben folyamatosan és online módon jelennek meg az adatok, amelyeket aztán a felhasználó, flottakezelő igénye szerint a Webbase FloMon szoftverünk elemez. Mindebből leszűrhető, hogy a GPS alapú, műholdas nyomkövető rendszer egyszerűbbé teszi a flottakezelést, pontos üzemanyagszint mérést tesz lehetővé, és segít az üzemanyaglopás megakadályozásában, az adminisztrációs munka megkönnyítésében.

Hogyan valósítható meg az üzemanyaghasználat figyelése műholdas járműkövetéssel?

A Secret Control GPS Kft Webbase GPS műholdas flottamenedzsment rendszerével az üzemanyaglopás kiszűrhető, mivel a hatékony flottakezelés adminisztráció során a flottamenedzser látja, ha egy autóból üzemanyag lopás történik. A járműkövetés, valamint a műholdas járműkövető rendszerek fő előnyei közé tarozik az a járműkövetési funkció, amivel a gázolajmenedzsment megvalósítható, így csak a tényleges üzemanyaghasználat utáni költségek maradnak fent. Cégünk a járműkövetési lehetőségek közül azt a fajta műholdas flottamenedszment szoftvert kínálja, mely a gépjármű számítógépes Canbus rendszeréhez csatlakozva a ténylegesen motor által elégetett üzemanyag mennyiség, illetve az üzemanyagszint mérésekor a legpontosabb adatokat biztosítja a flottakezelés adminisztrációjával foglalkozó személynek, fuvarszervezőknek.

Ha kérdése van, tegye fel a Webbase szakértőinek!

Üzemanyaglopás megakadályozása