GPS gépjárművédelem

Aligha kérdőjelezhető meg, hogy a gépjárművédelem terén korunk leghatékonyabb gépjárművédelem rendszerei műholdas GPS alapon működnek, ez a GPS járművédelem. A gépjármű védelem óriási fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, ám a kormányzár, a váltózár, és az egyéb mechanikus eszközök, az elektronikus riasztó megjelenését követően. Majd az immobilizerek után a gépjármű védelem esetében az igazi áttörést ezen a fronton a GPS műholdas gépjármű védelmi rendszerek, illetve a GPS műholdas technológia megjelenése jelentette, amelyek lophatatlan járműveket eredményeznek, s amelynek egyetlen autótolvaj sem örül. Amíg a mechanikus, illetve elektronikus gépjármű védelem eszközeit hamar kiismerték az autólopásra szakosodott bűnbandák tagjai, addig a műholdas – GPS alapú – gépjárművédelmi rendszerek, és azon belül az Online GPRS technológiával működő gépjármű védelem kiismerhetetlen, működését gyakorlatilag semmi sem befolyásolja, a jármű lophatatlan lesz.

Az igényesebb GPS gépjárművédelem ismérveit azonban azok a GPS gépjárművédelmi rendszerek jelentik, amelyek 0-24 órás távfelügyelettel is rendelkeznek, nem a jármű tulajdonosának feladata tehát a gépjármű védelem, azaz az esetleges riasztás, a riasztó bekapcsolása utáni intézkedés. A GPS járművédelem során a gépjárműlopás megakadályozása a műholdas távfelügyeleti rendszer egyik feladata, amelynek végrehajtása során a kombinált védelmi rendszer riasztó jelzése nyomán a GPS műholdas távfelügyeleti rendszer azonnali intézkedést vált ki a Secret Control GPS Kft GPS műholdas távfelügyeleti rendszer központjában. A GPS járművédelem esetében a GPS műholdas távfelügyeleti rendszerben a 0-24 órás diszpécserszolgálat szakemberei az autólopás megakadályozása érdekében mindent megtesznek, így a jármű gyakorlatilag ellophatatlan, a gépjármű tolvaj pedig a legtöbb esetben rendőrkézre kerül.

A GPS járművédelem esetében a diszpécserközpontba érkező autóriasztó jelzéseket követően munkatársaink egy, a GPS járművédelem esetében alkalmazott forgatókönyv szerint értesítik a tulajdonost, illetve szükség esetén a rendőri szerveket, melynek során először tisztázzák, hogy az GPS járművédelem eszközeként szereplő autóriasztó miért lépett működésbe. Az egyébként ellophatatlan járműveknél sokszor a tulajdonosok vétenek hibát, amikor nem a jó PIN kódot használják például a Navsky Nova Classic GPS járművédelem esetében.

A Navsky Nova GPS járművédelem egyik eleme ugyanis, hogy a járműbe való beszállás után a tulajdonos vagy a vezető – a riasztás megelőzése érdekében – azonosítsa magát a GPS műholdas távfelügyeleti rendszerben. A GPS műholdas járművédelem az autó lopás megakadályozása, míg a GPS flottakövetés azoknak a cégeknek jelent előnyt, amelyek nagyobb jármű flottával rendelkeznek, és a kontroll a lényeg. A flottamenedzsment tevékenységen túl lehetőség nyílik kombinált védelmi rendszer kiépítésére is, amely GPS flottakövető rendszer és GPS műholdas gépjárművédelmi rendszer segítségével a gépjárműlopás megakadályozása terén nyújt biztonságot. A GPS műholdas járműkövetéssel kombinált védelmi rendszer lényege, hogy a tulajdonos – a GPS flottakövető rendszerrel – egyfelől tájékoztatást kap a flottája üzemeltetéséről, másfelől járműveit a gépjármű lopás megakadályozása szempontjából is biztonságban tudhatja.